Відповідальність за події на Світлодарській дузі несуть ватажки

Відповідальність за події на Світлодарській дузі несуть ватажки "Л/ДНР" – Кучма

Укрінформ
Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма заявив, що відповідальність за події на Світлодарській дузі несуть представники окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це йдеться у коментарі Кучми, оприлюдненому його прес-секретарем Даркою Оліфер.

"Українська сторона обурена грубим порушенням Мінських домовленостей з боку ОРДЛО. Блок безпекових питань залишається ключовим і він, як і раніше, не виконується. Представники окремих районів Донецької та Луганської областей несуть повну відповідальність за те, що сталося на Світлодарській дузі, за усіх загиблих і поранених, за ескалацію ситуації", - зазначив Кучма.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня у районі Світлодарської дуги близько 6 ранку російсько-окупаційні війська почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії. Перший бій тривав понад шість годин, другий - більш як три години. Бойовики намагалися захопити опорні пункти біля Луганського, у районі Світлодарської дуги. Сили АТО прийняли бій, перехопили ініціативу і змусили бойовиків відступити.

За цей період було випущено по українських підрозділах 34 снаряди (122 міліметри), 694 міни калібру 120 і 82 міліметрів. Вогонь супротивника вівся з населених пунктів, що не давало можливості відкривати вогонь у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення.

За уточненими даними штабу АТО, убито 20 бойовиків, близько 30 поранено. Внаслідок активних бойових дій п'ятеро українських воїнів загинуло, шестеро дістали поранення, десятеро - контузії та різні травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-