На Волині протоколи голосувань масово повертають на дільниці для уточнень

На Волині протоколи голосувань масово повертають на дільниці для уточнень

Укрінформ
На Волині територіальна виборча комісія масово повертає протоколи підрахунку голосів на місцеві дільниці через ті чи інші порушення процедури.

Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі ОПОРА.

"Станом на 7:00 19 грудня у Павлівській та Дубівській громадах Волинської області територіальні виборчі комісії масово відправляли членів ДВК складати уточнені протоколи про підрахунок голосів виборців. Відповідні факти фіксували спостерігачі ОПОРИ", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили у прес-службі, в Павлівській громаді територіальна виборча комісія не прийняла протоколи дільничних виборчих комісій № 070204 (с. Клопочин), № 070205 (с. Топилище), № 070187 (с. Павлівка) та № 070188 (с. Самоволя), оскільки протоколи про підрахунок голосів, які привезли відповідні ДВК, не були запаковані належним чином.

При цьому на ДВК в Клопочині виборчу документацію повернули повторно, оскільки комісія вдруге припустилася помилок у протоколі про підрахунок голосів.

Зазначається також, що у ДВК № 070191 (с. Трубки) було виявлено невідповідність у нумерації примірників протоколів: замість 1 і 2 примірників привезли в ТВК 5 і 6, а у ДВК № 070188 (с. Самоволя) – виявили відсутність підписів на одному із запакованих пакетів з документами.

На протоколах з ДВК № 070171 (с. Завидів) спочатку не було печатки комісії, а потім було виявлено неправильне оформлення шапки протоколу про підрахунок голосів.

Павлівська ТВК повернула на уточнення протокол про підрахунок голосів ДВК № 070168 (с. Жашковичі), оскільки у ньому не було відбитку печатки комісії, а також на одному з примірників не було підписів членів відповідної ДВК.

Найпроблемнішою виявилась ДВК № 070198 (с. Риковичі), зазначають в ОПОРІ. Перший раз комісія прибула до ТВК близько 4:00 ночі з розпакованою виборчою документацією. ДВК повернули на доопрацювання. Знову комісія з’явилась у приміщенні ТВК о 4:40 ночі з розпакованими протоколами підсумкового засідання та протоколами про підрахунок голосів. Комісію повторно повернули на доопрацювання. Третя спроба здати виборчу документацію у комісії була близько 6:00 ранку, втім, голова ДВК знову мала при собі розпакований протокол про підрахунок голосів. У комісії знову не прийняли документацію. Тому дільничній виборчій комісії вдалось здати виборчу документацію лише о 7:50, коли було виправлено усі попередні помилки.

Схожі випадки під час прийому виборчої документації зафіксовані спостерігачами ОПОРИ й у Дубівській громаді. І лише у Заболоттівській громаді територіальна виборча комісія документи від усіх ДВК прийняла без повернення на уточнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-