Через Росію шанси швидкого врегулювання на Донбасі мінімальні – Дещиця

Через Росію шанси швидкого врегулювання на Донбасі мінімальні – Дещиця

Укрінформ
Дії Варшави в українських справах на учорашньому саміті Євроради, а також польських політиків в Європарламенті є дуже важливими, за що Україна дуже вдячна Польщі.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу в Польщі заявив посол України в РП Андрій Дещиця.

“Польща розуміє значення України, українсько-польських відносин, і продовжує лінію підтримки України в ЄС. За це ми Польщі в черговий раз дуже вдячні”,- заявив Дещиця.

За його словами, роль Варшави у прийнятті двох ключових рішень для України на саміті Євроради у Брюсселі була дуже важливою. Йдеться про рішення, які сприяють швидшому процесу ратифікації угоди про асоціацію України з ЄС, а також щодо продовження санкції ЄС проти Росії.

Він звернув увагу на те, що Польща виступила з ініціативою продовження санкції проти Росії не на шість місяців, а на рік.

“На жаль, ця пропозиція не була підтримана, хоча вона була абсолютно обґрунтованою. Ми бачимо, що Росія жодним чином не включається у виконання Мінських домовленостей, а тому шанси, що за півроку буде врегульовано конфлікт на Донбасі, є мінімальними”,- наголосив український дипломат.

Він також підкреслив, що Варшава на саміті ЄС була своєрідним лідером прийняття компромісного варіанту тексту, який дозволяє на швидку ратифікацію угоди про асоціацію в парламенті Нідерландів.

Він також звернув увагу на активність в українських питаннях депутатів Європарламенту від Польщі.

“У питанні схвалення механізму призупинення безвізового режиму для третіх країн польські євродепутати також були дуже активними, розуміючи те, що в першу чергу це прискорює впровадження безвізового режиму для України”,- констатував посол України в Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-