Безвіз для України: у ЄП назвали 3 квітня попередньою датою голосування

Безвіз для України: у ЄП назвали 3 квітня попередньою датою голосування

Оновлено
Укрінформ
Прогнозоване на 3 квітня 2017 року голосування резолюції про скасування громадянам України візових вимог є попередньою датою і не відображає політичної позиції Європарламенту. При цьому у ЄП наголошують, що не говорили про "помилку" у зазначенні дати.

Про це власному кореспонденту Укрінформу заявив співробітник ЄП, який наближений до керівництва законодавчого органу ЄС.

"Це попередня дата, яка грунтується на прогнозі розвитку законодавчого процесу. Вона може бути змінена. І ця дата не відображає політичної позиції Європарламенту, який, що вже неодноразово заявлялося, готовий проголосувати скасування візового режиму для України якнайскоріше. Але Рада ЄС затягує процес", - розповів співрозмовник агентства.

У Європарламенті також наголосили, що поширений деякими українськими ЗМІ коментар про те, що ця дата зазначена саме "помилково", не відповідає дійсності.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні у Європарламенті голосування законодавчої резолюції про скасування візових вимог для українських громадян запланована на 3 квітня 2017 року. Розгляд аналогічного питання щодо Грузії заплановано на 2 лютого наступного року.

Натомість президент Європарламенту Мартін Шульц нагадав, що законодавчий орган ЄС вже був готовий домовлятися за визначеною процедурою з Радою ЄС про безвізовий режим для України ще із вересня. Але, за словами німецького політика, нині ця керівна інституція повинна припинити "ледве волочити ноги".

"Ми щиро сподіваємося завершити переговори з Радою ЄС у січні", - заявив Шульц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-