Твітер-активність Трампа може загрожувати нацбезпеці США - ЗМІ

Твітер-активність Трампа може загрожувати нацбезпеці США - ЗМІ

Укрінформ
Дональд Трамп має багаторічний досвід користування Твітером, але зараз, коли він готується зайняти головний офіс у США, ця активність може спричинити справжню кризу національної безпеки.

На цьому наголошує у вівторок впливове американське видання Politico.

"Фахівці в питаннях розвідки й оборони вважають, що активність обраного президента в популярній і потужній мережі соціальних медіа вже використовується іноземними агентствами, щоб проаналізувати його особистість, відстежити його звички і спрогнозувати, чого очікувати від Трампа на чолі американського уряду", - йдеться в публікації.

Як зазначають експерти, дописи, які містять психологічні аспекти особистості, зазвичай є предметом дослідження іноземних спецслужб, особливо коли йдеться про лідерів держави. У них можна побачити, "що хвилює особу, що дратує, а також відрізняє її".

При цьому допускається, що через інтенсивне користування соцмережами, закордонні хакери можуть отримати доступ до телефону обраного президента та його цифрового рахунку.

Трамп, який вважає за краще користуватися мобільним телефоном більше, ніж комп'ютером, надто прив'язаний до свого облікового запису у Твітері, використовуючи цю платформу, щоб ділитися своїми думками навіть глибоко вночі. Через кілька днів після його перемоги на виборах, він, як повідомляється, був стурбований тим, що не зможе зберегти свій Android-телефон на посаді президента (держслужбовці в США повинні використовувати захищені системи BlackBerry).

Як заявляв сам обраний президент, він планує зберегти за собою можливість вести власну сторінку в соціальній мережі Твітер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-