У ГПУ прокоментували ситуацію з «матеріалами» на губернатора Запоріжжя

У ГПУ прокоментували ситуацію з «матеріалами» на губернатора Запоріжжя

Укрінформ
Поширена окремими ЗМІ інформація про начебто ініціювання Генеральною прокуратурою України кримінальних проваджень щодо керівництва Запорізької обласної державної адміністрації, Національного банку України некоректні по суті і не відповідають дійсності.

Про це написала в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"У своїх матеріалах ЗМІ посилаються на рапорт «заступника начальника департаменту Генеральної прокуратури України» Владислава Куценка. З цього приводу необхідно зазначити – посада Владислава Куценка наказом Генерального прокурора України від 30 серпня 2016 року була скорочена, і на даний час він знаходиться поза штатом, ухиляючись від отримання повідомлення про скорочення", - йдеться у повідомленні.

Сарган зазначила, що Куценко не уповноважений представляти або коментувати офіційну позицію Генеральної прокуратури з будь-яких питань.

"Також наголошуємо, що рапорти Владиславом Куценком були подані сьогодні у загальному порядку через скриньку ГПУ у приймальні громадян і будуть розглянуті в загальному порядку", - резюмувала вона.

Раніше "Українська правда" з посиланням на Владислава Куценка повідомила, що Генеральна прокуратура ініціює розслідування дій голови Запорізької обласної держадміністрації Костянтина Бриля щодо зловживання владою або службовим становищем. Куценко, зокрема, підтвердив, що 13 грудня він подав відповідний рапорт - і його вже зареєстрували і Генпрокуратура, і САП. За його словами, рапорт налічує 200 сторінок, у ньому йдеться про земельні махінації, зокрема про те, що на території Запорізької області у людей відібрали пасовища сукупною площею близько 10 тисяч гектарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-