Тристороння група знову закликає

Тристороння група знову закликає "ЛНР" розблокувати КП в Золотому

Укрінформ
Тристороння контактна група під час сьогоднішнього засідання в режимі відеоконференції в черговий раз закликала представників ОРЛО розблокувати роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду в Золотому.

Про це повідомила у Фейсбуці Дарка Оліфер, речник представника України у Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

"Сьогодні відбулося засідання Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції. Ключова тема скайп-зустрічі - порушення режиму припинення вогню. Українська сторона акцентувала увагу на збільшенні кількості обстрілів, які за останній час мали місце. Найбільше представники ОРДЛО стріляли по Широкиному, Авдіївці, Красногорівці, Станиці Луганській. Ці випадки порушення режиму припинення вогню підтверджує і СММ ОБСЄ", - наголосила Оліфер.

Так, за її словами, зокрема, в ніч з 7 на 8 грудня 2016 року, з метою відвернення уваги від обстрілів по н.п. Водяне з боку ОРДО мали місце односторонні демонстраційні дії провокаційного характеру на території Куйбишевського району Донецька, що також було зафіксовано СММ ОБСЄ.

Оліфер також повідомила, що під час скайп-зустрічі зафіксована позиція української сторони про обстріли Станиці Луганської з боку представників ОРЛО, які велися 9 і 10 грудня 2016 року. "Ці обстріли є свідченням небажання з боку ОРЛО виконувати взяті на себе зобов'язання щодо розведення сил і засобів на цій ділянці", - наголосила вона.

За словами Оліфер, Тристороння контактна група закликала представників ОРЛО розблокувати роботу КПВВ в Золотому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-