Перевірка е-декларацій: НАБУ порушило вже 10 справ

Перевірка е-декларацій: НАБУ порушило вже 10 справ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України розпочало розслідування семи кримінальних проваджень на підставі аналізу інформації, наведеної в електронних деклараціях.

Відомості про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань упродовж 7-9 грудня, інформують у прес-службі відомства.

"Два провадження зареєстровані за фактом внесення недостовірних даних народними депутатами. Одне провадження - за фактом незаконного збагачення заступника голови облради", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Відомості про ще чотири кримінальні провадження до ЄРДР внесені за фактом незаконного збагачення та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій трьома суддями: стосовно двох суддів детективи Бюро розслідують скоєння злочину, передбаченого ч.2. ст. 368-2 КК України, третій суддя фігурує у двох провадженнях, відкритих за фактами незаконного збагачення та внесення недостовірних відомостей до е-декларацій.

Таким чином, загальна кількість проваджень, зареєстрованих детективами бюро за результатами аналізу е-декларацій сягнула 10.

У бюро нагадали, що 17 листопада зареєстрували перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення на підставі аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях. Два провадження відкриті стосовно народних депутатів України і одне - представника судової гілки влади.

Досудове розслідування в цих провадженнях триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-