Сенатори США написали Трампу листа про агресію Росії проти України

Сенатори США написали Трампу листа про агресію Росії проти України

Укрінформ
Група з 27 американських сенаторів, які представляють Республіканську і Демократичну партії в Конгресі, звернулася з відкритим листом до обраного президента США Дональда Трампа, в якому звернули увагу на агресію Росії проти України.

Текст листа був оприлюднений у четвер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На тлі триваючої агресії з боку Росії і неодноразової відмови поважати територіальну цілісність України й суверенне право обирати свою власну долю, ми повторюємо наш заклик до Сполучених Штатів збільшити політичну, економічну й військову підтримку України", - зазначається в тексті.

Це включає надання оборонної летальної допомоги в рамках більш широких зусиль, спрямованих на те, щоб допомогти українцям краще захистити себе, стримувати агресію з боку РФ, а також реалізувати ключові структурні реформи.

"Крім того, ми вважаємо, що незаконна анексія Росією Криму ніколи не повинна бути визнана. Ми не маємо скасовувати санкції, накладені на Росію, через її дії на сході України, поки ключові положення Мінської Угоди не будуть виконані", - наголошується в документі.

Водночас, у листі підкреслюється, що для США має залишатися пріоритетом збереження санкцій, накладених країнами по обидві сторони Атлантики.

Законодавці також зауважили, що очікують продовження традиційної двопартійної підтримки України в Конгресі, який затвердив програми суттєвої допомоги в рамках Закону про підтримку свободи України, Ініціативи з надання допомоги Україні, а також інших законодавчих актів.

"Ми готові працювати з вами і вашою новою адміністрації над зміцненням американо-українських відносин і з нетерпінням чекаємо більше інформації про ваші плани щодо вирішення цього важливого питання", - підкреслюється в листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-