САП чекає від Онищенка записів, а не

САП чекає від Онищенка записів, а не "привіту з Лондона"

Укрінформ
Нардеп-втікач Олександр Онищенко має надати прокуратурі заявлені ним записи щодо політичної корупції в Україні, інакше його заяви сприймаються як обман та спроба відвести увагу від своїх злочинів.

Про це заявив заступник генерального прокурора - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький під час брифінгу в Укрінформі.

"Є провадження, яке стосується пана Онищенка, яке стосується розкрадання газу. І вчора було зареєстровано провадження, ми вже призначали процесуальних керівників, з приводу отримання хабарів депутатами. Зараз будемо перевіряти. Тому ми звертаємося вкотре: пане Онищенко, надайте усі записи для їх перевірки в рамках досудового слідства, а краще приїдьте, ми вас чекаємо. Для того, щоб уникнути спекуляцій і дозованого викиду тієї чи іншої інформації", - заявив він.

Керівник САП наголосив, що поки заяви Онищенко сприймаються як заяви особи, яка є підозрюваною в іншій справі (про розкрадання газу), переховується від слідства і намагається відволікти увагу від своїх злочинів.

"Бо поки що ці його заяви сприймаються, дійсно, як від особи, яка є підозрюваною і яка переховується від слідства, і будь-яким чином намагається, щоб про її злочин забули, намагається викинути якусь брехливу необгрунтовану інформацію. Коли будуть повні записи, повні тексти, і ми зможемо їх дослідити, коли будуть проведені дослідчі дії, тоді можна говорити про якісь результати. Поки що я, як прокурор, цим записам віри не йму", - заявив він.

Холодницький додав, що наразі все, що має прокуратура, - це такий собі "привіт із Лондона, чи звідкись іще".

"Онищенко є заявником - особа, яка повідомила про злочин. І ми саме від заявника чекаємо грунтовної і повної інформації по суті сказаних ним слів. Бо поки це просто, вибачте, брехня", - додав він.

Фото: coolyanews.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-