Новинський запевнив, що не збирається тікати з України

Новинський запевнив, що не збирається тікати з України

Укрінформ
Депутат від "Опозиційного блоку" Вадим Новинський, постанова на зняття недоторканності з якого 8 грудня буде розглядати Верховна Рада, заявив, що готовий до будь-якого рішення ВР.

Про це він сказав в ефірі "112 Україна".

"Я прийму будь-яке рішення ВР, яке вона прийме. Я прийму спокійно і з країни нікуди їхати не збираюся. Мене півроку психічно атакують, щоб я виїхав з країни, щоб можна було спокійно "достряпати" цю справу і зробити обвинувальний вирок у суді за мою відсутність. Я нікому не дам можливості зловтішатися і будувати на цьому якісь спекуляції. Я буду знаходиться в країні, буду співпрацювати зі слідством і далі", - запевнив нардеп.

Нагадаємо, Верховна Рада розгляне подання ГПУ на Новинського в четвер першим питанням.

Вадима Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") і ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським і вчиненні ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем і правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополита) Олександра Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-