Президент доручив у 2017 році активізувати реформу місцевого самоврядування

Президент доручив у 2017 році активізувати реформу місцевого самоврядування

Укрінформ
До Дня місцевого самоврядування Президент України Петро Порошенко підписав Указ "Про першочергові заходи з розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Документ визначає одним із пріоритетів розвитку держави на 2017 рік підвищення правової, організаційної та фінансової спроможності місцевого самоврядування в Україні та покликаний вивести у наступному році процес добровільного об'єднання територіальних громад на завершальний етап", - йдеться у повідомленні.

Президент доручив Кабінету міністрів за участю органів місцевого самоврядування, їх асоціацій розробити і затвердити на наступний рік комплекс заходів, спрямованих на активізацію реформування місцевого самоврядування та державну підтримку добровільного об'єднання територіальних громад.

Зокрема, уряд має стимулювати співпрацю зазначених органів з органами виконавчої влади, забезпечити успішне виконання місцевими радами наданих їм у ході реформи повноважень у бюджетній, фінансовій, освітній, медичній та інших сферах тощо. Кінцевим результатом цього має стати підвищення добробуту і матеріального благополуччя кожної територіальної громади та окремого її мешканця.

Обласні державні адміністрації мають забезпечити в ході добровільного об'єднання територіальних громад врахування інтересів усіх учасників цього процесу, а також соціальних, культурних, економічних особливостей конкретних регіонів.

Заходи, передбачені указом, мають реалізовуватися органами виконавчої влади у постійному двосторонньому зв'язку з громадянським суспільством, із залученням громадян до співпраці з місцевими органами публічної влади та процесу прийняття управлінських рішень.

Документ набуває чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-