Луценко спростовує закиди захисту Новинського

Луценко спростовує закиди захисту Новинського

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко спростував заяви захисту депутата Вадима Новинського про те, що всі докази слідства стосовно нього базуються лише на свідченнях Олександра Драбинка.

Про це він заявив під час свого виступу на засіданні Регламентного комітету парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі закиди захисту про те, що ця справа грунтується на показах виключно Драбинка, не відповідають дійсності. Як не відповідають дійсності інші закиди, що звучали на попередньому комітеті", - сказав він.

Луценко заявив, що причетність Новинського до позбавлення волі Драбинка доводиться показами як самого постраждалого, так низки інших свідків.

"Підозра грунтується на показах як самого постраждалого, що КПК кваліфікує як достатні умови, так і ряду свідків, у тому числі тих, про яких ми говорили на минулому засіданні", - зазначив генпрокурор.

Він нагадав, що в рамках кримінального провадження стосовно позбавлення волі Драбинка у 2014 році були оголошені підозри екс-міністру МВС Віталію Захарченку, екс-керівнику столичної міліції Валерію Коряку, а 21 листопада поточного року підозра була оголошені і колишньому президенту Віктору Януковичу.

"Зараз я прохаю профільний комітет Верховної Ради надати можливість винести в зал для голосування питання притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Новинського, який обгрунтовано підозрюється у пособництві даного злочину", - резюмував Луценко.

Як повідомлялося, на засіданні 16 листопада регламентний комітет ВР переніс рішення щодо подання ГПУ стосовно народного депутата від "Опозиційного блоку" Вадима Новинського та звернувся до генпрокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали. Зі свого боку Луценко заявив, що Генпрокуратура передала додаткові матеріали, але не може надати матеріали допитів.

Новинського підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 146 ("Незаконне позбавлення волі або викрадення людини") та ч. 1 ст. 365 ("Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу") Кримінального кодексу України. У поданні ГПУ йдеться про перевищення влади Новинським та скоєння ним злочинів спільно з екс-президентом Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині - митрополит) Олександра (Драбинка), коли той був помічником нині покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) Володимира (Сабодана).

Сам Новинський своєї провини не визнає та вважає справу політичною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-