Польський прем’єр запевняє у підтримці санкцій проти Росії

Польський прем’єр запевняє у підтримці санкцій проти Росії

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком наголосила на підтримці продовження санкцій проти РФ.

Про це повідомляється на сайті Глави Держави.

"В контексті енергетичної безпеки, співрозмовники наголосили на важливості побудови газопроводу-інтерконектора між Україною та Польщею та використанні потенціалу СПГ-терміналу у польському місті Свіноуйсьцє, який дозволяє реалізувати стратегію диверсифікації постачання газу в Україну. Крім того, наголошувалось на хибності рішення Єврокомісії дозволити "Газпрому" збільшити обсяги прокачки газу через трубопровід OPAL", - йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр Польщі також наголосила на підтримці продовження санкцій проти Росії.

Сторони домовилися поглибити українсько-польське співробітництво у оборонній сфері, чому сприятиме підписана міжурядова угода про співробітництво у сфері оборони.

Також сторони обговорили шляхи подальшого розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин, співробітництво у нафтогазовій та енергетичній галузях, посилення прикордонного співробітництва.

Під час зустрічі відзначалась важливість проведення на початку наступного року Міжурядової українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва, а також продовження практики українсько-польських міжурядових консультацій під головуванням Глав урядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-