Порошенко: За невиконання

Порошенко: За невиконання "Мінська" санкції проти Росії треба продовжити

Укрінформ
Санкції проти Росії треба продовжити через невиконання Мінських домовленостей і відсутність поступу в деескалації ситуації на сході України.

Про це під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою заявив Глава Української держави Петро Порошенко, передає власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

"Питання з безпекою є надзвичайно складним, обстріли у тому числі із забороненої зброї росіянами і контрольованих росіянами бойовиками українських позицій продовжуються. Більше того, ОБСЄ констатує ескалацію обстрілів. Ми все ще маємо недопущення спеціальної моніторингової місії до місць зберігання техніки, недопущення до державного кордону і це, звичайно, має привести до абсолютно логічного рішення – у зв’язку з невиконанням Мінських угод, у зв’язку з неімплементацією досягнутих домовленостей, санкції проти РФ має бути продовжено", - наголосив Порошенко.

Він із задоволенням констатував, що спостерігається спільність позицій України, Франції і Німеччини щодо "Дорожньої карти" з вирішення конфлікту на сході України. Водночас, він зауважив, що Росія приїхала на нещодавню зустріч у Мінському форматі "взагалі без позиції". 

"На жаль, констатую відсутність прогресу в плані обговорення "Дорожньої карти",- резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-