Захист Лещенка просить передати провадження щодо купівлі квартири до НАБУ

Захист Лещенка просить передати провадження щодо купівлі квартири до НАБУ

Укрінформ
Захист народного депутата Сергія Лещенка звернувся до Генеральної прокуратури з клопотанням передати кримінальне провадження щодо нардепа до Національного антикорупційного бюро.

Про це заявив адвокат депутата Дмитро Лошаков на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вже звернулися до Генеральної прокуратури з вимогою передати зазначену справу до Національного антикорупційного бюро. У випадку, якщо Генеральна прокуратура не відреагує на це і не виконає пряму вказівку закону, будуть підстави звертатися з вимогою порушити кримінальне провадження щодо відповідних посадових осіб Генеральної прокуратури», - сказав адвокат.

У свою чергу сам Лещенко назвав цю ситуацію «тиском» і «політичним переслідуванням».

«Сьогоднішній брифінг присвячений безпрецедентному тиску, який чиниться з боку Генеральної прокуратури в зв'язку з антикорупційною діяльностю, яку проводять молоді політики у Верховній Раді. Зокрема, йдеться про кримінальну справу, порушену щодо мене. Це провадження розслідується близько місяця і має всі ознаки політичного переслідування, переслідування за критику, за антикорупційні викриття», - заявив депутат.

У четвер Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що за результатами перевірки факту придбання народним депутатом України від «Блоку Петра Порошенка» Сергієм Лещенком квартири у Києві виявило у його діяx ознаки адміністративного правопорушення. Зокрема, нардеп одержав подарунок у вигляді знижки на вартість квартири, яка була надана забудовником. За даними НАЗК, ідеться про суму 1 млн 801 тис. 648 гривень.

Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва у вересні 2016 року. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й позичені гроші. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата Сергія Лещенка.

НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо купівлі квартири Лещенком 20 вересня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-