Монетизація залишків субсидії: уряд узяв три місяці на рішення

Монетизація залишків субсидії: уряд узяв три місяці на рішення

Укрінформ
Остаточне рішення щодо механізму монетизації залишків субсидій для українців уряд прийме впродовж наступних двох-трьох місяців.

Про це у коментарі журналістам заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розглядатимемо механізм монетизації залишків по субсидіях для наших громадян  за підсумками опалювального сезону. А наскільки будуть формуватися ці залишки, ми реально бачитимемо лише через 2-3 місяці, тож і остаточне рішення з цього питання буде готове лише тоді, коли опалювальний сезон вступить у повну силу», - сказав Розенко.

Він зазначив, що над напрацюванням нормативної бази для остаточного утвердження механізму монетизації залишків субсидій наразі працює кілька міністерств, серед яких - міністерство соціальної політики, міністерство фінансів та міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«В чому є ризики  цього рішення з напрацювання механізму монетизації залишків субсидій: ми бачимо сьогодні, що порівнювати нинішній опалювальний сезон з попереднім уже не можна. Цього року він почався раніше, і ця зима є холоднішою, ніж попередня. Ми не думаємо, що формуватимуться досить великі залишки по субсидіях. Але потрібно реально розуміти, які саме вони будуть, тож  остаточне рішення  з цього питання ми прийматимемо все ж таки впродовж двох-трьох місяців», - наголосив Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-