У Мін’юсті пояснили, чому досі не погодили порядок перевірок е-декларацій

У Мін’юсті пояснили, чому досі не погодили порядок перевірок е-декларацій

Укрінформ
Міністерство юстиції не погодило розроблений Національним агентством з питань запобігання корупції порядок перевірки е-декларацій громадян, оскільки він прописаний дуже поверхово і в ньому не роз’яснено дуже багато моментів, які потребують уточнень.

Про це в ефірі Громадського розказав заступник міністра юстиції України з питань євроінтеграції Сергій Петухов.

"Цей порядок з наступного року стосуватиметься близько 800 тисяч людей по всій країні. І наразі він виглядає так: вступна сторінка з одним визначенням, одна сторінка – організація моніторингу, одна сторінка – результати моніторингу. І все", – сказав він.

За його словами, в цій інструкції навіть немає визначення, що таке "спосіб життя", згідно якого НАЗК планує проводити моніторинг декларацій.

"Ми отримали документ, який дає дуже широкі повноваження "уповноваженим" особам, і навіть незрозуміло, скільки їх буде – а їх може бути соті по всій країні", – додав заступник міністра.

Раніше анонсувалось, що Національне агентство з питань запобігання корупції проводитиме моніторинг способу життя чиновників на відповідність даним, поданим в їхніх деклараціях.

11 листопада в НАЗК затвердили порядок проведення контролю та повної перевірки декларації. Міністерство юстиції не погодило розроблений Національним агентством з питань запобігання корупції порядок перевірки електронних декларацій в такому вигляді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-