Президент думає, що прокуратурі допоможе

Президент думає, що прокуратурі допоможе "свіжа кров"

Укрінформ
У 2016 році на роботу до органів прокуратури прийшли близько трьохсот осіб з числа зовнішніх кандидатів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на урочистих заходах з нагоди Дня працівників прокуратури, повідомляє прес-служба глави держави.

"Свіжа кров" сприятиме активізації роботи всього прокурорського організму – за рахунок розумної синергії як нових, так і досвідчених кадрів", - заявив Порошенко.

Президент привітав працівників ГПУ з професійним святом та наголосив, що процес реформи системи прокуратури полягав у тому, щоб знайти позасистемну точку опори для забезпечення зміни в системі в інтересах всього суспільства.

Порошенко також зазначив, що наразі триває конкурс на зайняття 54 вакантних посад керівників місцевих прокуратур, їхніх перших заступників та заступників, а також тестування на 565 посад прокурорів. Усього в конкурсах та тестах беруть участь 2213 осіб, з яких 1400, або майже 75% раніше не працювали в органах прокуратури.

Глава держави зауважив, що  процес змін у структурі, яка своїми корінням сягала ще ранньої радянської епохи, починався важко. "Але крок за кроком, рух за рухом, дія за дією – ми спільними зусиллями розкрутили маховик змін у вашому відомстві. Процес далекий поки що від завершення, перехід від радянської до європейської прокуратури все ще триває, але прогрес – очевидний", - сказав він.

Порошенко також зазначив, що Генеральна інспекція має стати надійним заслоном, що захищатиме прокуратуру від внутрішньої корупції. Він позитивно оцінив врахування американського  досвіду у цьому процесі, який передає колишній федеральний прокурор, помічник генпрокурора США Богдан Витвицький.

За його словами, незалежна Генеральна інспекція буде утворена за прозорою процедурою за взірцем офісу Генеральної інспекції Департаменту юстиції США. 453 претенденти на 69 посад в інспекції пройшли через жорсткий конкурс. Відбір здійснювали представники громадськості. Очолить інспекцію людина не з прокуратури, і до того ж з досвідом роботи в карному розшуку.

Президент зазначив, що всі ці факти є підтвердженням тих позитивних процесів, які вже відбуваються в надрах прокуратури, і суспільство має про них знати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-