Посол Франції: В Україні є люди, які хочуть

Посол Франції: В Україні є люди, які хочуть "заморозити" конфлікт на Донбасі

Укрінформ
Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон вважає, що деякі люди в Україні хотіли б перевести конфлікт на Донбасі у статус "замороженого".

Про це вона сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Мені відомо, що в Україні є люди, які вважають краще "заморозити" конфлікт. Втім, я вважаю, що все ж варто замислитися про наслідки такого вибору для людей. Ті, хто виступає за заморожування конфлікту: чи думають вони про долі тих, хто залишився по той бік, про тих, хто живе поблизу лінії фронту, або про внутрішніх переселенців по всій країні?" - сказала дипломат.

При цьому вона висловила переконаність у тому, що "важливо якнайскоріше відновити людські та економічні зв'язки з цими територіями".

Дюмон відзначила, що переговори сторін у різних форматах, серед іншого, покликані уникнути заморожування цього конфлікту.

"Єдиний шлях вирішення конфлікту, який я бачу як зараз, так і в майбутньому - це Мінські домовленості, у рамках яких усі сторони повинні виконати взяті на себе зобов'язання. Метою цих домовленостей, так само як і переговорів у "нормандському форматі", якраз і являється знаходження вирішення конфлікту, уникнувши "заморожування" ситуації", - підкреслила дмпломат.

Вона нагадала, що існуючі у Східній Європі упродовж десятиліть "заморожені" конфлікти "показують, що час не обов'язково грає на користь їхнього вирішення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-