У Мін’юсті прокоментували пропозицію про прийняття мігрантів «задля безвізу»

У Мін’юсті прокоментували пропозицію про прийняття мігрантів «задля безвізу»

Укрінформ
Україна виконала усі взяті на себе зобов’язання у рамках отримання безвізового режиму з країнами ЄС, тому будь-які заяви, які стосуються можливості з боку нашої країни взяти на себе додаткові зобов’язання, є лише особистою думкою їхніх авторів.

Про це повідомляє прес-служба Мін’юсту.

“Перед Україною в рамках переговорного процесу щодо отримання безвізового режиму з ЄС було поставлено безпрецедентну кількість вимог Європейської комісії – понад 50. Зі свого боку наша країна виконали абсолютно всі зобов’язання, взяті на себе в рамках даного процесу. Тож нині ми очікуємо на відповідне рішення з боку європейської сторони”, - йдеться у повідомленні.

Водночас, як зауважили у Мін’юсті, будь-які заяви, які стосуються можливості з боку нашої країни взяти на себе додаткові зобов’язання у рамках отримання “безвізу”, є лише особистою думкою їхніх авторів.

“Зокрема, хочемо повідомити, що публікації у Facebook заступника міністра юстиції Сергія Петухова та його роздуми на тему можливого отримання Україною квоти на розселення мігрантів є його особистою позицією як громадянина та людини, яка брала участь у відповідному переговорному процесі. Дана позиція жодним чином не відображає офіційну позицію Міністерства юстиції чи очільника Мін’юсту Павла Петренко”, - наголосили у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра юстиції України Сергій Петухов написав у  Facebook, що для отримання безвізу з ЄС Україна могла б взяти на себе, до прикладу, квоту Нідерландів на розселення мігрантів з Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-