Для Донеччини реформа місцевого самоврядування є архіважливою – Жебрівський

Для Донеччини реформа місцевого самоврядування є архіважливою – Жебрівський

Укрінформ
Для Донецькій області нины реформа місцевого самоврядування є архіважливою, і зовсім не прийнятний ніякий «особливий статус» регіону.

Про це у п'ятницю на своїй сторінці в Facebook заявив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Для Донеччини реформа місцевого самоврядування є архіважливою. Постійно наголошую на цьому. Інші області можуть дозволити собі розтягнути реформу ще на рік. А ми – ні! Бо від цього залежить те, наскільки швидко ми звільнимо окуповану територію і відновимо мир. І зволікання з реформою неприпустиме. Зволікання з реформою місцевого самоврядування додає аргументів кремлівському дракулі», - написав губернатор.

За його словами, Путін і його європейська «група підтанцьовки» і «тутешні дружбани» постійно хочуть надати Донбасу «особливий статус». «Що таке «особливий статус» і яка його мета? Для кого цей «особливий статус»? Для Путіна, для Захарченка і Пушиліна, чи може Януковича? Так цей особливий статус у них вже був усі попередні 25 років! Натомість простих громадян їхній «особливий статус» - не бачив і не бачить «в упор». Хіба що – як дешеву робочу силу. Мета путінського «особливого статусу» – розчленування і знищення України як такої», - пояснив Жебрівський.

Він підкреслив, що, наприклад, децентралізація неприйнятна для Путіна, тому що це істотно зміцнить Україну і Донецьку область зокрема, тому що дасть поштовх для розвитку місцевих громад і громадян.

Жебрівський поскаржився, що і на місцях гальмують децентралізацію діючі мери деяких міст, голови районних рад, голови РДА.

Він пояснив, чому деяким в Україні не вигідна децентралізація: «Латифундисти і власники «заводів-газет-пароплавів»... насправді цих людей є не більше 50 чоловік!!! Вони не хочуть втрачати «нажитого непосильною працею». Вони дуже добре розуміють, що децентралізація і реформа місцевого самоврядування суттєво похитне їхню владу в регіоні і знищить сформоване тут ними «кріпосне право». Їм треба буде йти на вибори. А сьогодні люди на Донеччині вже не ті, що були ще 3-2 роки тому. Тому й гальмують процес і вставляють кілки в колеса. І шукають найменших зачіпок, щоб якомога довше повладарювати у своїх уділах». Але, Жебрівський підкреслив, що людей на Донеччині такий порядок справ, такий лукавий «особливий статус» не влаштовує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-