Україна та Угорщина

Україна та Угорщина "візьмуть під контроль" річки на Закарпатті

Укрінформ
Україна та Угорщина посилять співпрацю у природоохоронній сфері та вироблять спільний план майбутнього співробітництва.

Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі з міністром національного розвитку Угорщини Міклошем Шестаком, повідомляє Урядовий портал.

«Ми маємо спільний кордон і спільний інтерес у природоохоронній роботі. Міклош Шестак добре знайомий із проблемами наших прикордонних регіонів. Українська делегація домовилася про вироблення спільного плану співпраці, у якому, зокрема, стануть пріоритетними питання впорядкування водних об’єктів на Закарпатті», - сказав Семерак.

Він зазначив, що актуальними залишаються питання посилення співпраці між Україною та Угорщиною щодо удосконалення систем прогнозування та моніторингу паводків, а також можливостей акумулювання паводкового стоку у гірських та рівнинних місцевостях.

«Протягом останніх років, зокрема за фінансової допомоги Угорщини, проводяться роботи з модернізації спільної інформаційно-вимірювальної системи «Тиса», яка призначена для прогнозування паводків та вжиття заходів щодо захисту територій від можливих затоплень. З огляду на це Україна зацікавлена у залученні фахівців та підтримці цього проекту», - зауважив Семерак.

Він підкреслив, що все ж першочерговим напрямком міжнародного співробітництва України з Угорщиною є перехід на європейські стандарти експлуатації і обслуговування прикордонних гідротехнічних споруд, обробка і передача інформації з питань протипаводкового захисту, надзвичайних ситуацій, гідрометеорології, якості прикордонних вод та обліку використання водних ресурсів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 та 25 листопада українська урядова делегація перебуває з офіційним візитом в Угорщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-