Янукович може уникнути запитань обвинувачення - прокурор

Янукович може уникнути запитань обвинувачення - прокурор

Укрінформ
В прокуратурі побоюються, що запланований на 28 листопада можливий допит колишнього президента Віктора Януковича може бути зірвано, коли сторона обвинувачення почне задавати запитання.

Про це заявив журналістам прокурор у справі про розстріли під час Євромайдану Олексій Донський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В наших інтересах, щоб... допит був проведений, щоб допит відбувся повноцінно. Інша справа, що ми остерігаємося інших моментів, що на тому етапі, поки він говоритиме з папірця, у нього буде така можливість (брати участь у допиті - ред.), а тоді, коли дійде черга до наших запитань..., коли почнуться перші питання, може бути заблоковано. Таке побоювання у нас, безумовно, існує», - сказав Донський.

Прокурор підкреслив, що сторона обвинувачення готова до допиту Януковича, але не став розголошувати зміст питань. 

Як повідомляв Укрінформ, Святошинський районний суд міста Київ ухвалив рішення щодо перенесення засідання у справі про розстріли під час Євромайдану у лютому 2014 року, під час якого мав відбутися відеодопит колишнього президента Януковича, на 13 годину 28 листопада 2016 року. 

Засідання перенесено через те, що обвинувачених у масових розстрілах п'ятьох екс-бійців батальйону "Беркут" не доправили до суду через блокування активістами виїзду з Лук'янівського СІЗО. Блокувальники пояснюють це тим, що судовий процес може перетворитися на інструмент маніпуляцій, завдяки яким екс-"беркутівці" можуть опинитися на волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-