Парубій: Україна повинна вимагати повернення Януковича для суду

Парубій: Україна повинна вимагати повернення Януковича для суду

Укрінформ
Україна повинна вимагати повернення колишнього президента Віктора Януковича, який має відповісти за злочини проти Майдану.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій в ефірі телеканалу «112.Україна».

«Головне, що мають зробити українські слідчі, це зачитати звинувачення Януковичу для того, щоб ми могли впровадити справу і щоб ми могли чим швидше завершити ці розслідування, які є по злочинах. Вважаю, що і те, що було на Майдані, що було після Майдану, це відповідальність Януковича, який став маріонеткою Путіна в Україні, і я думаю, що якщо буде будь-який контакт, ми повинні вимагати його повернення в Україну», - сказав він.

Як повдіомляв Укрінформ, у п'ятницю має відбутися допит колишнього президента Віктора Януковича в якості свідка у справі "Вбивства людей під час Євромайдану" в режимі відеоконференцзв'язку у Святошинському райсуді Києва.

Сам екс-президент України буде давати свідчення в Ростовському обласному суді.

Обвинуваченими в цьому провадженні є п'ять колишніх бійців київського батальйону "Беркут", а також сім колишніх посадовців, серед яких і Віктор Янукович.

 Ще 18 перебувають у розшуку. Сама ж справа про розстріл 48 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року слухається у Святошинському райсуді вже півтора роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-