Мін’юст завернув до НАЗК порядок перевірок е-декларацій

Мін’юст завернув до НАЗК порядок перевірок е-декларацій

Укрінформ
Міністерство юстиції України повернуло Національному агентству з питань запобігання корупції на доопрацювання затверджені ним “Порядок проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування” та “Порядок здійснення моніторингу життя особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування”.

Причиною такого рішення стали численні зауваження до затверджених превентивним антикорупційним органом документів з боку спеціалістів Мін’юсту, повідомляє прес-служба відомства.

“Зокрема, серед принципових зауважень - відсутність чітко визначених засад та принципів проведення перевірок, відсутність хоча б якихось строків початку та тривалості таких дій, відсутність чітко визначених вимог до змісту висновку за результатами перевірки, наявність суперечностей між цими та іншими документами, які раніше були ухвалені НАЗК тощо. Окрім того, документ не передбачає жодних вимог до достовірності інформації та джерел її отримання”, - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що, на жаль, при розробці даних порядків Міністерство юстиції не було залучене до роботи над вищезгаданими документами ані на стадії розробки, ані на стадії обговорення.

“Мін’юст вкотре наголошує: такий підхід ускладнює якісне напрацювання документів у розрізі їх відповідності вимогам чинного законодавства і встановлення ефективного механізму проведення перевірки. Більше того, такого роду документи доцільно розробляти в публічному відкритому діалозі як з Міністерством юстиції, так і з представниками громадських організацій, експертних та наукових установ”, - наголосили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-