У Брюсселі сьогодні відбудеться саміт Україна-ЄС

У Брюсселі сьогодні відбудеться саміт Україна-ЄС

Укрінформ
У бельгійській столиці у четвер, 24 листопада, відбудеться вісімнадцятий саміт Україна-ЄС.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Європейську сторону на зустрічі високого рівня представлятиме безпрецедентна група високопосадовців, включаючи президентів Європейської ради Дональда Туска, Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, Європарламенту Мартіна Шульца, високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріку Могеріні, віце-президентів Мароша Шефчовича та Валдіса Домбровскіса, єврокомісарів Йоганнеса Хана, Сесілії Мальмстрьом та Дімітріса Аврамопулоса.

Українську делегацію на саміті очолюватиме Президент Петро Порошенко.

Як зазначили напередодні у Раді ЄС, саміт підтвердить підтримку з боку ЄС незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Лідери також засудять погіршення прав людини на територіях, непідконтрольних українській владі у Донецькій та Луганській областях, а також у Криму та Севастополі.

ЄС підтвердить свою політику невизнання нелегальної анексії Криму Росією, включаючи запровадження обмежувальних заходів.

Крім того, сторони обговорять пріоритети політичних та економічних реформ у рамках імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та допомогу європейських партнерів у цьому; співпрацю у рамках зовнішньої, безпекової та оборонної політики; співпрацю з питань юстиції, забезпечення свобод та безпеки, включаючи візову лібералізацію.

Окремо йтиметься про торгівлю у контексті застосування поглибленої і всеосяжної ЗВТ.

У рамках секторального співробітництва йтиметься, насамперед, про енергетику і транспортну галузь.

Відносно ситуації в Україні лідери приділять увагу розвитку подій у деяких районах Донецької і Луганської областей, імплементації Мінських домовленостей, включаючи гуманітарний вимір.

Ітиметься також про розвиток ситуації у самому Євросоюзі та про регіональні питання, зокрема щодо Росії та Молдови, включаючи Придністров’я. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-