У Мінську вимагають звільнення дітей, яким в ОРДО шиють

У Мінську вимагають звільнення дітей, яким в ОРДО шиють "диверсії"

Укрінформ
Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що в Мінську сьогодні обговорювалось питання звільнення підлітків, яких ОРДО звинуватили в диверсіях.

Про це Геращенко написала у Facebook.

"Ключовим питанням гуманітарної групи, де українську сторону представляють Віктор Медведчук і експерт від СБУ, було звільнення заручників. Особливим блоком обговорили долю підлітків, яких ОРДО звинуватили в "диверсіях", що, начебто, дітей завербував колишній співробітник СБУ, то колишній представник батальйону "Азов", який бігав у формі батальйону окупованим Донецьком. Україна вимагає звільнення цих дітей, щоб вони повернулися в свої родини. Наші силові структури наголошують, що людина, яку фантазери з ОРДЛО називають "представником одного з батальйонів", ніколи в тому батальйоні не була, це фейк і маячня. До речі, за фактом незаконного затримання підлітків незаконними збройними формуваннями військова прокуратура України порушила кримінальну справу", - написала політик.

Геращенко повідомила, що вона привернула увагу координатора ОБСЄ до "НЕПЕРЕСІЧНОГО факту щодо заручників. Ми отримали інформацію, що РФ безпідставно затримала громадянина України Ніколаєва і ... передала його ОРДО. Більше того, громадянина України передали бойовикам через неконтрольовані ділянки кордону, а це незаконне переміщення людей, що є злочином у контексті міжнародного гуманітарного права".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-