Тристороння контактна група сьогодні збирається в Мінську

Тристороння контактна група сьогодні збирається в Мінську

Оновлено
Укрінформ
У середу, 23 листопада, тристороння контактна група із врегулюванню ситуації на Донбасі проведе засідання в Мінську.

Як повідомила кореспондентові Укрінформу прес-секретар Кучми Дарка Оліфер, представник України у контактній групі Леонід Кучма відбув до Мінська.

«Леонід Кучма вилетів на зустріч тристоронньої групи до Мінська», - сказала вона.

За інформацією телеканалу "112 Україна", на сьогоднішньому засіданні Контактної групи планується, зокрема, обговорити питання щодо відкриття КПВВ "Золоте" у Станиці Луганській та звільнення заручників (у рамках гуманітарної підгрупи цим питанням будуть займатися Ірина Геращенко і Віктор Медведчук). 

Сьогодні також планують узгодити 7 нових ділянок безпеки вздовж лінії фронту. Наразі достеменно невідомо, де вони будуть перебувати, але відомо, що це острівці безпеки площею 1 км на 1 км, звідки сторони мають відвести свої сили і засоби. Поки сторони повинні узгодити питання аналогічного відведення сил і засобів у Станиці Луганській, зазначається у повідомленні.

Серед інших питань, які обговорюватимуться, - можливість впровадження поліцейської місії на Донбасі, модальність проведення виборів, а також доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до незаконно утримуваних осіб.

Основний раунд переговорів розпочнеться о 14:00, його очолить спеціальний представник голови ОБСЄ у складі Тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану на Сході України Мартін Сайдік. Переговори проходитимуть у закритому режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-