Росію налякало питання реінтеграції Україною окупованих територій

Росію налякало питання реінтеграції Україною окупованих територій

Укрінформ
У РФ занепокоєні створенням при уряді Хорватії робочої групи зі співробітництва з Україною, у коло завдань якої передбачається включити передачу хорватського досвіду щодо мирної реінтеграції окупованих територій.

Про це повідомляє МЗС РФ.

"Звернули увагу на інформацію про створення на днях при уряді Хорватії робочої групи щодо співпраці з Україною, коло завдань якої передбачає включити передачу Києву хорватського досвіду "мирної реінтеграції окупованих територій", який нібито можна застосувати до Донецька і Луганська", - йдеться у повідомленні МЗС РФ.

"Цей крок, офіційно підтверджений головою уряду Хорватії Андрієм Пленковичем в ході візиту в Київ 21 листопада ц. р., викликає серйозну занепокоєність. Нова паралельна структура буде, як мінімум, відволікати увагу київської влади від роботи, яка і так буксує, щодо всеосяжного виконання своїх зобов'язань в рамках Мінських домовленостей", - зазначили у МЗС РФ.

Окрім того, в МЗС Росії заявили, що "згадка в порядку денному хорватської робочої групи теми Криму є зовсім абсурдною".

Нагадаємо: як повідомила перший заступник голови ВРУ, уповноважена президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, під час зустрічі українських депутатів з новим прем'єром Хорватії Андрієм Пленковичем, хорватська сторона виступила з ініціативою щодо створення двосторонньої групи з вивчення і впровадження досвіду щодо реінтеграціі окупованих територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-