Порошенко і Меркель домовилися про зустріч

Порошенко і Меркель домовилися про зустріч "нормандських" міністрів

Укрінформ
Зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" пройде наприкінці листопада.

Як повідомляє прес-служба глави держави, відповідна домовленість досягнута під час телефонної розмови між Президентом України Петром Порошенком та канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Співрозмовники також обговорили підготовку проекту "дорожньої карти" імплементації Мінських домовленостей, відповідно до результатів Берлінського саміту "нормандського формату". Домовлено про проведення наприкінці листопада зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час розмови Порошенко обговорив з Меркель стан виконання Мінських домовленостей: "Сторони відзначили погіршення безпекової ситуації в регіоні. У цьому зв'язку наголошувалось на важливості дотримання російськими бойовиками режиму припинення вогню на Донбасі".

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню надання безвізового режиму українським громадянам. Меркель підтвердила, що безвізовий режим запрацює одразу після узгодження всередині ЄС так званого механізму призупинення.

При цьому вона поінформувала про підсумки зустрічі лідерів держав-членів ЄС з президентом США Бараком Обамою 18 листопада у Берліні. Було підтверджено, що санкції ЄС проти РФ залишатимуться до повного виконання Москвою Мінських домовленостей.

Сторони обговорили питання енергетичної безпеки, а також підготовку до Саміту Україна-ЄС у Брюсселі 24 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-