Українська делегація обговорює в Естонії проблеми кримських татар

Українська делегація обговорює в Естонії проблеми кримських татар

Укрінформ
Представницька українська делегація на чолі з першим заступником міністра інформаційної політики Еміне Джеппар перебуває в Таллінні, де обговорює підсумки роботи за минулий рік та плани на майбутній у інформуванні світової громадськості про проблеми кримських татар.

Про це пише у своєму Фейсбуці Еміне Джеппар.

«Зустріч у МЗС Естонії з керівником Програми розвитку та співробітництва, яка фінансувала проект "Захист прав кримських татар механізмами публічної дипломатії". Стратегія публічної дипломатії, яку розробили в рамках проектах, вже працює. Це перший системний документ, що стосується захисту прав кримських татар. Вона інтегрована в роботу Міністерства інформаційної політики України», - пише Джеппар.

Крім робочих зустрічей, в МЗС Естонії відбулося спілкування з одним з лідерів визвольного руху Естонії у 80-ті роки Тунне Келамом. Зараз він естонський депутат Європарламенту (представник найбільшої групи EPP - народної партії). Туні став ініціатором номінації Мустафи Джемілєва на премію Сахарова - головної премії Європарламенту в сфері захисту прав людини.

Проект, спрямований на підвищення рівня обізнаності світової громадськості з сучасних проблем кримських татар, їх історії та культури, розробляється і здійснюється за підтримки Естонського Інституту прав людини.

В робочу делегацію, крім Еміне Джеппар, також входять члени Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв і Гаяна Юксель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-