Афанасьєв зустрівся із канадськими депутатами

Афанасьєв зустрівся із канадськими депутатами

Укрінформ
Колишній політичний в’язень Кремля Геннадій Афанасьєв розповів канадським депутатам та сенаторам про злочини Росії.

Як передає кореспондент України, під час візиту до Оттави Афанасьєв взяв участь у робочому обіді разом із членами комітету із закордонних справ та міжнародного розвитку федерального парламенту Канади.

За словами присутнього на заході депутата Бориса Вжесневського, протягом двох годин українець розповів канадським законодавцям про жахливі подробиці свого викрадення і тортур ФСБ та подальшого ув'язнення в Росії. «Він також відповів на запитання депутатів щодо додаткових кроків, які слід вжити Канаді, аби приборкати авторитаризм та порушення прав людини в Росії», - сказав Вжесневський.

Окрім цього, були обговорені можливі майбутні кроки у відповідь на незаконні дії Росії в Україні. «Йшлося також про те, вжиття яких ще політичних та дипломатичних кроків повинні розглянути канадські парламентарії у відповідь на путінське вторгнення та окупацію української території і збройну анексію Криму», - зазначили у офісі депутата.

Додамо, що раніше цього тижня перед членами Комітету виступив білоруський політичний дисидент Андрій Санніков, який також розповів про авторитарний російський державний апарат та масштаб пригноблення Росією сусідніх країн.

Нагадаємо: Комітет із закордонних справ та міжнародного розвитку Канади наразі переглядає канадське законодавство у сфері санкцій на предмет необхідності його посилення та ухвалення так званого «акту Магнітського», що дозволить застосовувати обмежувальні заходи стосовно порушників прав людини по всьому світу.

Фото надане офісом депутата Бориса Вжесневського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-