Коаліція «Демократичний Петербург» розпочала акцію на підтримку кримських татар

Коаліція «Демократичний Петербург» розпочала акцію на підтримку кримських татар

Укрінформ
Опозиційна коаліція «Демократичний Петербург» розпочала в п'ятницю безстрокову щомісячну акцію «Стратегія 18» на підтримку кримських татар.

Про це повідомляється на сторінці об'єднання в Facebook.

«18 листопада в Санкт-Петербурзі пройшла серія одиночних пікетів на підтримку кримських татар. Це - початок безстрокової акції, яка буде проводитися в нашому місті 18-го числа, щомісяця. Формат може бути різним. Ініціаторами "Стратегії-18" стала група громадських активістів з різних демократичних партій і рухів», - йдеться в повідомленні.

Петербурзькі демократи уточнюють, що дату обрано невипадково: 18 травня 1944 року сталася трагедія - депортація кримських татар.

«Зараз, починаючи з березня 2014 року, кримські татари переживають новий геноцид. З самого початку окупації російськими військами Криму на півострові встановився жорсткий поліцейський режим. Завдання влади – посіяти страх серед місцевих жителів. Це робиться за допомогою постійного тиску на різні групи населення. Але 95% політичних переслідувань громадян півострова припадають на кримських татар», - нагадує «Демократичний Петербург».

Висловлюючи солідарність з кримськими татарами, петербурзьке об'єднання опозиціонерів підтримує рішення Гаазького трибуналу від 15 листопада 2016 року, який визнав окупацію Криму Росією збройним конфліктом: «Злочини проти кримськотатарського народу не повинні замовчуватися».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-