Порошенко звільнив від податків благодійну діяльність релігійних організацій

Порошенко звільнив від податків благодійну діяльність релігійних організацій

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій підписав закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень оподаткування неприбуткових організацій".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Яку величезну допомогу ви їм надаєте, в першу чергу - молитвою, Божим словом, унікальною діяльністю капеланів. Але не останньою чергою є допомога їжею, одежею, приладами. Впевнений, що сьогоднішній закон, який я підписую, буде лише сприяти вашій діяльності", - зазначив Порошенко, говорячи про величезну благодійну та волонтерську діяльність, яку здійснюють різні церкви та релігійні організації для українських воїнів.

Закон був ухвалений Верховною Радою 6 жовтня 2016 року. Згідно з документом доходи неприбуткових релігійних організацій можуть використовуватись не тільки для фінансування видатків на їх утримання та напрямів діяльності, визначених їх установчими документами, але й для здійснення неприбуткової (добродійної) діяльності, передбаченої законом для релігійних організацій, у тому числі надання гуманітарної допомоги, здійснення благодійної діяльності, милосердя.

При цьому фінансування цих видатків не вважається розподілом отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-