На Банковій кажуть, що Саакашвілі був більше політиком, ніж менеджером

На Банковій кажуть, що Саакашвілі був більше політиком, ніж менеджером

Укрінформ
Міхеїл Саакашвілі під час перебування на посаді голови Одеської області був більше політиком, ніж менеджером.

Про це в інтерв'ю агентству Reuters заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук.

"Повірте мені, ніхто в Адміністрації Президента не радіє цьому. Мені прикро, що Міхеїл Саакашвілі виявився більше політиком, ніж менеджером", - заявив Ковальчук.

За його словами, Саакашвілі не спромігся притягнути до відповідальності корупціонерів або втілити чутливі реформи на митниці, маючи при цьому більше повноважень, ніж будь-який інший очільник області в Україні, включно з можливістю призначати своїх людей на ключові позиції. "Можна сказати, що Міхеїл Саакашвілі не впорався зі своїми повноваженнями", - сказав він.

Ковальчук заявив, що 47% свого часу, або 167 із 357 днів перебування на посаді голови Одеської ОДА, Саакашвілі провів поза межами регіону.

Перший заступник глави АПУ також прокоментував обвинувачення Саакашвілі щодо того, що Президент не допомагав з реформами в Одесі. Як приклад він навів ініціювання главою держави змін до законодавства, згідно з якими нові дороги можна будувати за рахунок надходжень з митниці, що, передусім, стосувалося Одещини.

"Міхеїл Саакашвілі заявив, що Президент втратив апетит до реформ. Однак, на мою думку, Міхеїл, як очільник області, не спромігся приготувати їжу", - заявив представник АПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-