Заява про зупинення слідства щодо Януковича є маніпуляцією - Луценко

Заява про зупинення слідства щодо Януковича є маніпуляцією - Луценко

Укрінформ
Генпрокурор вважає, що заява народного депутата від "Самопомочі" Олени Сотник про зупинення слідства відносно колишнього президента Віктора Януковича та його оточення прозвучала з метою відволікти увагу від затримання на хабарі заступника мера Львова.

Про це, повідомив журналістам під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заяву, що ГПУ нібито зупинила справу стосовно Януковича і його поплічників, я розглядаю як політичні спекуляції тих, хто не задоволений наступом на корупцію по всій Україні, зокрема і у місті Львові", - сказав він.

Луценко наголосив, що "це виключно маніпуляція, щоб відволікти увагу від того, що у Львові найулюбленіший працівник міського мера був узятий на отриманні хабара".

Генпрокурор зазначив, що затриманий працівник мерії був настільки прогресивний, що навіть оголосив всю "шкалу послуг": "Раніше керівництво мерії отримувало 10%, а оскільки зараз криза, то лише 7%. А у випадку, коли знайдеться, куди вивезти львівське сміття - 5%".

"Я б на місті мера подякував за очищення міста від корупції. На жаль, вони обрали інший шлях і заявили, що ми знищуємо справи Януковича", - сказав Луценко.

Пори цьому Генпрокурор пояснив, що справи відносно екс-президента та його оточення призупинені, оскільки слідство згідно чинного КПК не може тривати більше 12 місяців.

Луценко пояснив, що закон дозволяє зупиняти слідство після того, як слідчий оголосив підозру і особа оголошена в розшук. 

При цьому прокуратура не може перейти до заочного засудження, оскільки фігуранти однієї кримінальної справи мають бути засуджені по одинці. 

Генпрокурор повідомив, що прокуратура звертатиметься до народних депутатів, щоб внести зміни до зазначеного положення Кримінально-процесуального кодексу, щоб таким чином отримати можливість уже у цьому році розпочати необхідні процесуальні дії для засудження Януковича і його спільників.

Як повідомлялося, 17 листопада працівники СБУ та військової прокуратури Західного регіону затримали на хабарі начальника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця. В рамках слідства разом із кабінетом Гольця обшукувався і кабінет першого заступника міського голови Львова Віктора Пушкарьова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-