Порошенко і Туск скоординували підходи щодо завершення української асоціації з ЄС

Порошенко і Туск скоординували підходи щодо завершення української асоціації з ЄС

Укрінформ
Президент Європейської Ради Дональд Туск сподівається, що вже ближчим часом інституції ЄС досягнуть домовленості щодо механізму призупинення безвізових режимів, що відкриє шлях для остаточного скасування віз для українців.

Про це він заявив під час телефонної розмови з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"Це рішення є вагомим політичним досягненням у процесі візової лібералізації", - відзначив Туск, коментуючи рішення Ради ЄС на рівні послів щодо початку міжінституційних переговорів про запровадження безвізового режиму для громадян України.

Співрозмовники обговорили стан підготовки Саміту Україна - ЄС, що відбудеться 24 листопада у Брюсселі.

"Петро Порошенко та Дональд Туск також скоординували підходи щодо якнайшвидшого завершення Нідерландами процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - повідомили у президентській прес-службі.

Глава Української держави також подякував президенту Європейської Ради за солідарну підтримку з боку держав-членів ЄС резолюції Генеральної Асамблеї ООН щодо прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-