У Киргизстані заарештували спільника пранкерів, які телефонували Порошенку

У Киргизстані заарештували спільника пранкерів, які телефонували Порошенку

Укрінформ
У Киргизстані затримали чоловіка, який був у контакті з пранкерами, котрі організували телефонну розмову від імені глави держави Алмазбека Атамбаєва з Президентом України Петром Порошенком.

Про це йдеться в повідомленні МЗС Киргизстану.

«За інформацією Міністерства, правоохоронними органами Киргизької Республіки був затриманий громадянин Киргизстану, який був у контакті з пранкерами, які організували згадану телефонну розмову. Наразі затриманого поміщено під варту до з'ясування слідством усіх обставин справи», - йдеться в повідомленні.

У МЗС також нагадали, що раніше відбулася телефонна розмова між міністром закордонних справ Киргизької Республіки Ерланом Абдилдаєвим і міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним з ініціативи останнього, де сторони домовилися провести спільне розслідування, підсумки якого будуть розглянуті в ході двосторонньої зустрічі, запланованої на полях РМЗС ОБСЄ в Гамбурзі на початку грудня.

«Тільки за підсумками цієї зустрічі можна буде визначити ступінь провини відповідних співробітників з обох боків, мимоволі залучених до інциденту», - зазначили в МЗС Киргизстану.

Нагадаємо, 2 листопада відбулася телефонна розмова Президента України Петра Порошенка з нібито президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим. Однак незабаром "пранкер Вован" опублікував нібито запис цієї розмови.

Проте прес-секретар Президента України Святослав Цеголко вважає, що телефонну розмову Порошенка нібито з президентом Киргизстану організували не "пранкери", а російськими спецслужбами за допомогою деяких дипломатів Киргизстану. Про це, за його словами, свідчить і публікація "пранкером Вованом" змонтованої копії розмови, де вирізані звинувачення Петра Порошенка на адресу Росії в окупації частини України і невиконання Путіним взятих зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-