Експертиза підтвердила автентичність плану

Експертиза підтвердила автентичність плану "Шатун" - голова СБУ

Укрінформ
Експертиза підвередила, що план "Шатун" з дестабілізації ситуації в Україні був підготовлений у Росії.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив голова СБУ Василь Грицак, повідомляє Укрінформ.

"Завершилася експертиза, ми її ще не оприлюднили, яка довела автентичність того, що ці документи готувалися дійсно там, де було оголошено. З приводу реалізації - ви самі можете накладати ті події, які відбуваються в Києві, на те, що написано в самому "Шатуні", - додав він.

Раніше в СБУ заявили, що з 15 по 25 листопада Росія запланувала провести в Україні спецоперацію "Шатун" з метою внутрішньої дестабілізації ситуації в країні і проведення дострокових парламентських виборів. Старт їй, за даними СБУ, мала дати запланована на 15 листопада всеукраїнська акція протесту банківських вкладників. Надалі з 17 листопада основний акцент протестних акцій зміщуватиметься на питання підвищення тарифів, і протест нібито має перерости у блокування урядових структур, розширення претензій і вимог до влади.

У СБУ також заявляли, що мають документи, які свідчать про план щодо дестабілізації ситуації в Україні в листопаді під назвою "Шатун". За даними відомства, цю інформацію підтверджує у тому числі листування, вилучене з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-