Розмову Порошенка з фейковим Атамбаєвим організували спецслужби РФ - Цеголко

Розмову Порошенка з фейковим Атамбаєвим організували спецслужби РФ - Цеголко

Укрінформ
Телефонну розмову Президента України Петра Порошенка з нібито президентом Киргистану Алмазбеком Атамбаєвим організували ніякі не "пранкери", а російські спецслужби за допомогою деяких киргизстанських дипломатів.

Про це свідчить і публікація "пранкером Вованом" змонтованої копії розмови, де вирізані звинувачення Росії в окупації частини України та невиконання Путіним узятих зобов'язань, повідомив у Фейсбуці прес-секретар Президента України Святослав Цеголко.

"Я тепер розумію, чому так звані пранкери так довго чекали. Вони монтували розмову і ще довше її затверджували у своїх керівників із російської ФСБ та в Кремлі. Те, що вони оприлюднили - змонтована копія, де повністю вирізано звинувачення Росії в окупації частини України і небажанні виводити свої війська з нашої землі, будь-яке згадування Путіна і невиконання ним узятих на себе зобов'язань за Мінськими домовленостями", - прокоментував Цеголко опублікований "пранкером" раніше запис розмови.

Прес-секретар нагадав, що Президент України останні тижні дзвонив багатьом лідерам, щоб отримати підтримку в Генасамблеї ООН проекту резолюції, яка завдає серйозного удару Росії: "Адже 15 листопада третій комітет ГА ООН визнав РФ країною-агресором, а Крим і Севастополь - тимчасово окупованими територіями".

Саме тому Москва задіяла такі сили, які, на переконання Цеголка, втім не дали жодного результату. "Ба більше, вони отримали протилежний результат. Порошенко у розмові з кожним світовим лідером називає Росію агресором і вимагає виведення її військ з України. Саме ці речі не готові своїм громадянам розповідати російські спецслужби", - заявив він.

Прес-секретар підкреслив, що російські спецслужби боягузливо змонтували розмову, яка відбулася 2 листопада, "вилучивши звідти все те, що може завдати шкоди російській владі".

"До речі, факт цензурування розмови і є свідченням, що за цим стоять ніякі не "пранкери", а російські спецслужби, які ведуть гібридну війну проти України. Але є ще один нюанс. Як спецслужби іншої держави змогли це організувати? Розслідування показало, що, на жаль, не обійшлося без участі працівників зовнішньополітичного відомства Киргизстану. Адже вони сприяли організації розмови, надавши контактні телефони Адміністрації президента Киргизстану. А потім, коли все відбулося, кілька днів не відповідали на дзвінки з України", - повідомив Цеголко.

Прес-секретар також опублікував шматок розмови 2 листопада, "який найгрунтовніше відцензурував Кремль". "Очевидно саме цих фраз українського Президента найбільше боїться російська ФСБ", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-