Рада дозволила виділити ATR гроші з держбюджету

Рада дозволила виділити ATR гроші з держбюджету

Укрінформ
Народні депутати ухвалили урядовий закон, що дозволяє, як  виняток, профінансувати з Державного бюджету потреби кримськотатарського телеканалу "АTR".

За відповідне рішення проголосували 227 народних обранців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Закон № 5333 передбачає внесення змін до Бюджетного кодексу й установлює, що Кабінет Міністрів, як виняток, може визначати у 2016 році напрямки використання бюджетних коштів на програми підтримки телерадіокомпаній, які функціонували на території  Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, зокрема, кримськотатарського телеканалу "ATR".

За словами заступника міністра фінансів Євгена Капінуса, чинне законодавство дозволяє фінансування з Держбюджету лише тих ЗМІ, які мають державну форму власності, тому надання бюджетних грошей для ATR є дійсно винятком.

Як зазначив, виступаючи з трибуни ВР, голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від фракції БПП Рефат Чубаров, ухвалений закон дозволяє перерозподілити близько 35 млн гривень з Держбюджету-2016 на покриття витрат ATR щодо супутникового мовлення на Крим, оренду приміщень у Києві та вартості контенту.

"Я знаю, як зараз у Криму нас слухають, з якою уважністю, бо вони живуть цим каналом. Ми не можемо туди доставити ні ліки, ні підручники, ми не можемо допомогти тим людям, давайте їм дамо слово, слово через телевізійний канал "ATR", - підкреслив Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-