Парубій відкрив Раду, у залі - 346 народних депутатів

Парубій відкрив Раду, у залі - 346 народних депутатів

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвалися 346 народних депутатів.

Як зазначається у порядку денному, до сесійної зали винесено проект постанови про Звернення Верховної Ради  до ООН, Європейського Парламенту, ПАРЄ, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, міжнародних правозахисних організацій, світових лідерів та всіх членів міжнародного співтовариства щодо підтримки Ільдара Дадіна та інших в'язнів сумління в Російській Федерації і засудження численних порушень прав людини на території РФ.

Парламентарії планують також ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами й ще кілька взаємопов'язаних законопроектів.

Для включення до порядку денного сесії винесено проект постанови про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності щодо застосування персональних санкцій до екс-президента Віктора Януковича та ще 20 близьких до нього осіб.

Крім того, на розгляд ВР винесено низку законопроектів з регулювання діяльності у сфері транспорту та дорожнього будівництва, серед яких - про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення механізму фінансування дорожньої галузі; щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті; про внутрішній водний транспорт тощо.

У другому читанні народні депутати розглянуть також проекти законів про ЖКП та бізнес-омбудсмена.

Для повторного розгляду з пропозиціями Президента до сесійної зали винесено законопроект про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-