Вища рада юстиції дала добро на затримання чотирьох суддів Луганщини

Вища рада юстиції дала добро на затримання чотирьох суддів Луганщини

Укрінформ
За клопотанням Генпрокуратури України Вищою радою юстиції надано згоду на затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно 4 суддів Луганської області.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Клопотання скеровано до Вищої ради юстиції у зв’язку зі здійсненням прокуратурою Луганської області досудового розслідування кримінальних проваджень стосовно вказаних суддів за ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь в терористичній організації та інше сприяння її діяльності), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 8 до 15 років", - йдеться в повідомленні.

Відповідно до закону України "Про судоустрій і статус суддів" без згоди Вищої ради правосуддя, функції якої на цей час виконує Вища рада юстиції, суддю не може бути затримано або утримувано під вартою чи арештом до винесення обвинувального вироку суду. Особливий порядок вжиття заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді затримання та запобіжного заходу тримання під вартою є гарантією забезпечення незалежності судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-