Європарламент готовий скасувати візи українцям - Шульц

Європарламент готовий скасувати візи українцям - Шульц

Укрінформ
Європарламент готовий до скасування візового режиму для українців для того, аби підтримати реформи та подальший економічний розвиток України.

Про це у відеозверненні до членів Європейської бізнес-асоціації заявив глава Європарламенту Мартін Шульц, повідомляє "ЄвроПравда".

"Попри кризу Євросоюзу, ЄС не забуває про Україну і про конфлікт на сході України", – відзначив Шульц.

"Хочу наголосити, не тільки Україна потребує ЄС, але і ЄС потребує України. Саме тому ми продовжимо підтримку України, наша мета залишається незмінною – економічно розвинена і вільна Україна", – додав глава Європарламенту.

За словами Шульца, саме у цьому контексті, Європарламент готовий підтримати скасування візового режиму для України: "Ми певні, що це (скасування візового режиму – ред.) приведе до збільшення іноземних інвестицій в Україну та до економічного зростання, якого так потребує Україна".

Проте глава Європарламенту відзначив, що "частину роботи має зробити Україна".

"Ми бачимо, що всередині України досі є суперечності. Саме тому ви має продовжити антикорупційну та судову реформи та реалізацію мінських домовленостей", – резюмував Шульц.

Нагадаємо, посли Європейського Союзу будуть обговорювати безвізовий режим для України 17 листопада.

Як заявив нещодавно голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, Євросоюз ніколи не говорив про термін у 10-20 років для надання Україні безвізового режиму, це станеться у найближчому майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-