Рада відмовилась відбирати мандат у миколаївського губернатора

Рада відмовилась відбирати мандат у миколаївського губернатора

Укрінформ
Народні депутати відмовились голосувати за постанову про дострокове припинення депутатських повноважень свого колеги від фракції БПП Олексія Савченка у зв'язку з призначенням його на посаду голови Миколаївської ОДА.

Відповідне рішення кілька разів ставилося на голосування. Проте спершу його підтримали лише 208 з 226 необхідних народних обранців, а потім 205 парламентаріїв, повідомляє кореспондент Укрінформу,

У тексті проекту постанови зазначається, що Савченко особисто подав заяву про складення ним депутатського мандата у зв'язку з призначенням головою Миколаївської ОДА.

Разом з тим, у поданні Регламентного комітету вказується, що у своїй заяві парламентарій просив забрати в нього мандат після закінчення випробувального строку.

«Комітет звернув увагу на те, що додаткова умова про те, що складення депутатських повноважень з народного депутата України Савченка О.Ю. має відбутися після закінчення випробувального строку, визначеного відповідним Указом Президента України, суперечить вимогам пункту 5 частини 2 статті 81 Конституції України, згідно з якою, якщо протягом 20 днів з дня виникнення обставин, які призводять до порушення вимог щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, ці обставини не усунуто, повноваження припиняються достроково судом» ,- заявили у Регламентному комітеті.

У цьому зв'язку члени комітету рекомендували парламенту визначитися в цьому питанні шляхом голосування.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Президент України Петро Порошенко призначив народного депутата від фракції БПП Олексія Савченка головою Миколаївської обласної державної адміністрації зі строком випробування три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-