Парубій відкрив засідання парламенту, у залі - 343 нардепи

Парубій відкрив засідання парламенту, у залі - 343 нардепи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту у вівторок.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвалося 343 народних депутатів.

На сьогоднішньому засіданні ВР розгляне законопроекти стосовно фінансів та банківської діяльності, а також щодо правоохоронної системи. 

Серед питань порядку денного - законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг та проект закону про споживче кредитування (обидва у другому читанні). У першому читанні народні депутати розглянуть законопроекти про стимулювання кредитування в Україні, а також про внесення змін до деяких законів щодо надання послуги переказу коштів.

На сьогоднішньому засіданні ВР планується ухвалити Звернення Верховної Ради до парламентів та органів виконавчої влади держав - членів Європейського Союзу стосовно посилення співпраці у галузі енергетичної безпеки та потенційних ризиків реалізації проектів з будівництва транзитних газопроводів в обхід України. 

Блок питань правохоронної діяльності включає проект постанови про Звернення ВР до Кабінету Міністрів та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та у відповідних територіальних громадах; проект постанови про увічнення пам'яті бійців Національної гвардії, які загинули 31 серпня 2015 року біля стін Верховної Ради, захищаючи свободу та демократію в Україні.

У першому читанні нардепи розглянуть законопроект про Дисциплінарний статут Національної поліції; проект закону про оперативно-розшукову діяльність; внесення змін до Кримінального кодексу щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації; а також зміни до Кримінального кодексу щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання. 

Для повторного розгляду після доопрацювання Верховній Раді запропоновано законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами" з пропозиціями Президента. 

ВР сьогодні може достроково припинити повноваження народного депутата Олексія Савченка, призначеного на посаду голови Миколаївської ОДА.

Крім того, до порядку денного сесії може бути включено низку питань. Серед них - проект закону про внесення змін до деяких законів щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг, та проект постанови про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-