Відставка Деканоідзе була запланована кілька місяців тому - Геращенко

Відставка Деканоідзе була запланована кілька місяців тому - Геращенко

Укрінформ
Відставка Хатії Деканоїдзе з посади голови Національної поліції була запланована кілька місяців тому.

Про це заявив журналістам народний депутат від "НФ", позаштатний радник глави МВС Антон Геращенко, повідомляє елеканал "112 Україна".

"У нас політичні призначення є завжди і скрізь. Наприклад, Саакашвілі був призначений губернатором Одеської області. Це було політичне рішення Президента України. Саакашвілі попросив призначити начальником поліції Одеської області Георгія Лордкіпанідзе, також громадянина Грузії. Президент України свого часу рекомендував призначити Хатію Деканоїдзе начальником Національної поліції. І я згоден з Хатією, дійсно, політика не повинна впливати на роботу правоохоронних органів. Так має бути, але поки що так не є... Її відставка була запланована заздалегідь, за кілька місяців, і вона не була секретом вже дуже давно. Це запланований захід, я вам більше скажу, не пов'язаний з відставкою Міхеїла Саакашвілі", - сказав Геращенко.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що виконувати обов'язки голови Нацполіції замість Хатії Деканоїдзе, яка заявила про відставку, буде Вадим Троян.

З 4 березня 2016 року Троян займає посаду заступника голови Нацполиции України. Був начальником Головного управління Національної поліції у Київській області до 2015 року, Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Київській області з 2014-го по 2015 роки. Брав участь у війні на сході України, був заступником командира полку "Азов" в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-