Попри прогнози політичної кризи, Рада активно працює - Парубій

Попри прогнози політичної кризи, Рада активно працює - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій запевнив керівників дипмісій держав «Великої сімки», акредитованих в Україні, що попри багато прогнозів політичної кризи, парламент активно працює.

Про це він заявив під час зустрічі у Верховній Раді України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хотів би запевнити вас, що український парламент продовжує активну діяльність, незважаючи на багато прогнозів щодо можливої політичної кризи. Навпаки, парламент демонструє надзвичайно ефективну діяльність. Це не просто велика кількість рішень, а рішення, які є визначальними і які закладають фундамент великих реформ, які відбуваються в Україні», - сказав Парубій.

Він додав, що багато з тих зобов'язань, які брала Україна у співпраці з ЄС та з «Великою сімкою» парламент ставить у порядок денний і вирішує.

«Я хотів би наголосити на тому, що продовжується одна з найбільш масштабних реформ в Україні - судова реформа. Минулого пленарного тижня в четвер по повній процедурі ми розглянули проект закону про Вищу раду правосуддя, який робить великий крок до імплементації судової реформи», - сказав Парубій.

Спікер ВР також нагадав, що нещодавно Рада розглядала питання дерегуляції і був ухвалений закон про Нацкомісію з питань регулювання ринку енергетики та комунальних послуг.

«І фактично майже кожного пленарного дня, коли ми розглядаємо той чи інший блок законопроектів, серед них є ті, які врегульовують українське законодавство із законодавством і Європейського Союзу», - додав Парубій.

Окремо Голова ВР проінформував керівників дипмісій держав «Великої сімки», що українські чиновники змогли пройти етап е-декларування.

«Багато хто скептично дивився на це випробування перед українською державою, я не хочу перебільшувати, але по-моєму більш відкритого і більш публічного декларування важко знайти аналогії в інших країнах цивілізованого світу. Незважаючи на труднощі, ми змогли це пройти», - сказав Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-