Україна за два роки зробила більше, ніж за 20 - прем'єр Швеції

Україна за два роки зробила більше, ніж за 20 - прем'єр Швеції

Укрінформ
Протягом минулих двох років в Україні у плані впровадження реформ було зроблено більше, ніж за два десятиліття з початку незалежності країни.

Про це заявив Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен під час спільної прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"За ці два роки Ви зробили більше, ніж за два десятиліття з початку незалежності України. Але ми також не повинні забувати, що ще багато важливих реформ треба впровадити",- сказав він.

Льовен наголосив, що його країна визнає та вітає реформи, які вже були зроблені.

Він також підкреслив, що "в ці важкі часи випробувань Швеція стоїть пліч-о-пліч з Україною". "Сьогодні ми обговорили шляхи подальшої підтримки України в її реформах: боротьбі з корупцією, укріпленні верховенства права, децентралізації, а також реформі енергозбереження", - сказав глава шведського уряду.

Зі свого боку, Порошенко наголосив, що відносини між Україною та Швецією знаходяться на найвищому рівні. Він відзначив інтенсивний та ефективний характер контактів та взаємодії між керівництвом України та Швеції і парламентаріями обох країн.

Президент подякував уряду Швеції за значну допомогу в реалізації реформ в Україні, особливо підкреслив роль цієї країни в реформуванні сектору енергетики та впровадження енергозберігаючих технологій, підтримці в проведенні антикорупційних реформ, децентралізації та інших сферах. "Швеція є нашим надійним партнером і другом", - сказав Порошенко.

Глава Української держави підкреслив, що Швеція демонструє таку позицію не лише на двосторонньому рівні, а й підтримує Україну в багатьох міжнародних організаціях, зокрема в Раді Європейського Союзу, Європейському парламенті. Він також наголосив на важливій ролі шведських депутатів в різних міжнародних парламентських об'єднаннях, зокрема в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) та в інших організаціях.

Президент подякував шведським партнерам за потужну підтримку України. "Я абсолютно переконаний, що мій візит продемонструє результати нашого партнерства та дозволить досягти нових домовленостей у сферах дипломатичної, політичної, економічної та культурної співпраці", - підкреслив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-